21-12-2018 / nieuws / Robbrecht van Amerongen
Hoe IoT de wereld voor consumenten, bedrijven en overheden verandert

Invloed van IoT de komende 5 jaar

2019 nadert dus het is weer de tijd van het jaar voor de voorspellingen. Zo ook op het gebied van technologie. Wij zijn natuurlijk vooral geïnteresseerd in de voorspellingen waar IoT in terugkomt en dat zijn er veel dit jaar. De komende periode zullen we de meeste interessante en relevante rapporten met jullie delen. 

 

Hoe IoT de wereld voor consumenten, bedrijven en overheden de komende vijf jaar verandert

In het eerste rapport dat we onder de aandacht willen brengen, stelt Shelagh Dolan van Business Insider dat om succesvol te zijn in het digitale tijdperk, er meer nodig is dan het kennen van modewoorden. Het is het belangrijkste om in een zo vroeg mogelijk stadium trends te herkennen die bijdragen aan transformaties.

 

IoT is volgens haar een van die trends. Ze verwacht dat in 2023 consumenten, bedrijven en overheden meer dan 40 miljard IoT devices geïnstalleerd hebben. En dan gaat het niet alleen over slimme luidsprekers en ‘connected cars’.

 

Om met succes door dit veranderende landschap te navigeren, moeten individuen en organisaties de volledige omvang en functionaliteit van de 'Things' in dit netwerk begrijpen. Snappen wat de belangrijkste drijfveren binnen elk marktsegment zijn en hoe dit allemaal verband houdt met het werk dat ze elke dag doen.

Het IoT Forecast Book 2018 van Business Insider Intelligence – de onderzoeksafdeling van Business Insider – beschrijft de belangrijkste trends die van invloed zijn op IoT voor consumenten, bedrijven en overheden. Daarnaast geeft het ook inzicht in de belangrijkste drivers voor elk segment.

 

Belangrijkste veranderingen voor de komende vijf jaar

  • IoT voor consumenten: alleen al in de Verenigde Staten wordt geschat dat het aantal slimme apparaten voor huishoudelijk gebruik in 2023 de 1 miljard overschrijdt. Consumenten besteden hieraan ongeveer $ 725 per huishouden - een totale investeringen aan IoT-oplossingen van meer dan $ 90 miljard.
  • Enterprise IoT: is het meest volwassen IoT-segment. Naar verwachting blijven bedrijven miljarden dollars uitgeven aan connected devices en automatisering. In 2023 zal de totale investering industriële robotic systems wereldwijd de 6 miljoen dollar benaderen, terwijl de jaarlijkse uitgaven voor IoT-oplossingen voor de industrie ongeveer $ 450 miljard zullen bedragen.
  • IoT voor de overheid: Overheden wereldwijd investeren in IoT devices om de ontwikkeling van ‘smart cities’ te stimuleren. Die zullen worden uitgerust met innovaties zoals verbonden camera's, slimme straatverlichting en verbonden meters om ​​realtime inzicht te geven in verkeer, gebruik van voorzieningen, criminaliteit en omgevingsfactoren. De jaarlijkse investering zal naar verwachting in 2023 bijna $ 900 miljard bedragen.

 

De volledige blog van Shelagh Dolan kun je hier lezen.

Robbrecht van Amerongen
Een ding is zeker.
Er kan meer dan je denkt.
Bel Robbrecht van Amerongen 06 41 01 02 86