10-12-2018 / Praktische toepassingen van IoT /

Werkklimaat en bezettingsgraad in gebouwen

IoT of Internet of Things kent naast oplossingen die ver van ons bed zijn, ook een aantal hele praktische toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan het geven van inzicht in bijvoorbeeld bezettingsgraad en werkklimaat binnen gebouwen.

 

Onze klant Hago Next (onderdeel van Vebego) ontwikkelde samen met ons hiervoor een dienst waarmee ze door de inzet van moderne technologie, zowel kwaliteit als efficiëntie in de operatie optimaliseren. Hiermee helpen ze hun klanten bovendien hun duurzaamheidsdoelstellingen te halen. Bekijk hieronder de video die ze hebben gemaakt om uit te leggen wat de dienst inhoudt.

Media

Ook in ons eigen pand in Nieuwegein monitoren we vergader- en trainingsruimtes. Onze stagiair Sam Vruggink doet onderzoek naar verschillende IoT-architecturen en wilde dat leuker en inzichtelijker maken. Hij besloot daarvoor data te gebruiken van sensoren die op verschillende plekken in ons gebouw hangen. Deze LoRa-ERS-sensoren meten beweging, temperatuur, vochtigheid en tijd. Hij maakt ook gebruik van externe weermetingen die hij haalt uit de OpenWeatherMap API. De eerste versie van het Office Climate-dashboard is nu in gebruik.

Het dashboard is te zien op het beeldscherm dat in de gang hangt en geeft de medewerkers van office management beter inzicht in wat er binnen het pand gebeurt.